Vecka 42s Låt:

 
Petra Marklund (September) med låten Händerna mot himlen:

Polefitness

Det kliar i händerna, hela kroppen. Jag vill träna polefitness igen! Tvyärr ligger Örebro efter på det området. Fick testa på poledance på en workshop via medborgaskolan. Det var på tiden, så underbar tränings- och dansform. Så vad tänker du på nu tror? Har du en dålig bild av Poledance? Dags att göra något åt det!
Historia:
Pole Dance/Pole Fitness har sina rötter i Chinese Pole(se bild) som är en akrobatisk cirkuskonst med luftakrobatik på stång. Långt efter började man att använda Poledance på klubbar inom stripteasen och därför har träningsfromen kopplas ihop med strippklubbar, något fult. Också idag får poledance-övare utstår dessa fördomar även om det har blivit en stor trend och att man idag kan tävla inom Poledance. Poledance tycker jag är en utmärk träningsform eftersom den innehåller styrketräning på hög nivå, akrobatik,smidighet, dans och är så roligt. Kan det blir bättre?
Varför har man bara underkläder på sig?
För att kunna hålla sig kvar på stången, du kommer inte får något bra fäste med kläder på. Så av praktiska skäl. 
Sen kan man har linne och shorts på sig om man inte gör trick då man behöver har fäste med magen eller ryggen.
En annan dansstil som Magdans så kommer också Poledance att ta ett tag innan den blir accepterat som en tränings- och konstform. Ett förslag från lärare som undervisa inom Poledance säger: Men min erfarenhet  räcker det med en klass för att få den mest tveksamme på andra tankar. Men andra ord testa! Jag vill dela med mig av detta vackra klipp:
Jag tänker inte på nån strippklubb när jag ser det här. Gör du?
Vill ni läsa om den dagen jag testade på det för första gången och blev helt såld? Lösnummer
Hur upptäckte jag Poledance första gången? Genom tidningarna jag läser, Sara Lumholdt och en bloggen vid namn Polefitness.
Min dröm är att får träna det här oftare och nån gång kunna göra det här:
Bilden kommer från bloggen jag nyss tipsade om. Är du nyficken på mer bilder, kolla in bloggen då. Jag vill dansa NUNUNU! 

Då: Beautybag. Nu:Glossybox.

 
Nu har Glossybox blivit känd. Men om du har missat detta ska jag förklara vad det är men först det här:

För tre-fyra år sedan fanns det något som hette Beautybag som kostade totalt 299:-. I bagen fick man runt 10-11 engångs prover, mellan storlek- och full storlek produkter inom hudvård och smink som man valde innan utskicket vilket område man ville har fokus på. Om jag minns rätt så valde jag att får mest av sminkdelen. Bagen kom 4ggr/år tror jag. Tyvärr har jag ingen bild på detta men har hittat en blogg som har: Bildlänk
På bilden ser jag 8saker som jag också fick och en med en annan färg(Claudia Eyeshadow Pencil i en skimrigt vit istället för blå).
 
Tyvärr gick det inte bra för beautybag och den läggs ner (?) 
 
Åren gick. Året var 2011 och månaden var december så kom första glossyboxen som påminner mycket om beautybagen. Glossyboxen kommer ut istället en gång i månaden och kostar 139:- eller mer. Det bestämmer din typ av prenumeration.

 
Så här såg min senaste glossybox ut och vad som fanns i,
Är du som jag? som gillar hudvård,hårvård och smink så är detta något för dig. Klicka in på glossybox. På länken kan du också läsa mer om och även deras historia, finns även på facebook.
 

Liknande inlägg